Saftiga saffransbullar

Jag har kommit på att jag ÄLSKAR att baka. Näe, det är inte direkt en ny upptäckt, men kärleken för bakning växer. Dock är min otålighet ett direkt HOT mot bullbak. Jag får hålla i mig för att inte skita i sista jäsningen.
Iaf har jag gjort saffransbullar. Det blev så jävla mycket deg så det blev både släta bullar med socker, bullbullar och längder. Som en riktig bagare…… (!) Snodde receptet HÄR!

FullSizeRender
Ingredienser:

  • 17 dl mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 g saffran
  • 5 dl mjölk
  • 250 gr kesella
  • 1/2 tsk salt

Såhär gör du;
Smält smöret, smula ner jästen i en stor bunke. När smöret smält, i med mjölken och värm till 37 grader. Häll på mjölk och smörblandningen på jästen och rör en jämn smet.
I med alla andra grejer och jobba upp en bra deg. Den ska vara jämn och slät. Jäs under duk i 40 minuter.
Kavla ut dina bullar. I bullbullarna hade jag smör, vanilj och kardemummafyllning. Låt jäsa 30 min till. Och pensla sedan med uppvispat ägg innan gräddning.
För att göra släta bullar med socker på. Stansa ut degen med ett glas till rundlingar, här är degen ca 1 cm tjock, lägg bullarna under duk igen i 30 min.

Grädda i ugn på 225 grader 5-10 minuter. När släta bullarna svalnat, pensla med smör och doppa i socker.

IMG-2627

Happy bullbak!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s