Svamppaj

Paj är en favoritgrej här hemma. Min kille älskar det och jag tycker det är lite ”kul”. Men jag är en riktig periodare. Ibland går det ett år utan paj. Oacceptabelt ju.

Att göra paj portionsvis är superlätt. Man utgår exakt från samma degrecept och sen finns alla möjligheter i världen att labba med både form och innehåll.

P1020872P1020874P1020881Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram kallt smör
  • 3 msk kallt vatten

Såhär gör du:
Nyp ihop smör och mjöl till en deg. I med vattnet och knåda den jämn.
In i kylen och vila 30 minuter.
Jag hade kantarell, lök och chevré i mina.
PIE!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s