Kantarellsoppa

Har plockat en del svamp i höst. Jag vet inte vad det är, förmodligen åldern som gör mig mer och mer dragen mot skogen. Jag vill vara bland snår rätt ofta numer. Mysigt ju. Eller?
Det blev i varje fall en jävel till kantarellsoppa för ett par veckor sedan. Krämig, smakrik och varm. Precis det som behövs i huttret.
IMG-1845
Ingredienser:

  • En mix av kantareller och champinjoner, eftersom de var plockade har jag inga exakt mått, men säg, en ask av varje
  • En klump rotselleri, kanske 5 cm av en halva
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl havregrädde
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl mix av grönsaks/svampbuljong, en tärning av varje
  • 1 knippe färsk timjan

Såhär gör du;
Stek svamp först så de vattnar ur sig, kantareller är enna riktiga luringar pga så mycket vatten i, sedan i med lök och vitlök och stek dessa mjuka, behöver absolut inte vara finhackat, vi ska mixa sen. På med vitt vin och koka upp. Baka rotsellerin i ugn på 200 grader till mjuk. Mixa allt utom havregrädden och smaka av med salt och peppar. I med grädde. Servera med krutonger och hårt stekt svamp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s