Röd currysoppa (vegan)

Varm och chilihet röd curry har jag försökt få till så länge jag lagat mat, men alltid är det något som fattats eller stuckit ut för mycket. Jag tror att jag har overdone it. För mycket grejer i helt enkelt för när jag fick till denna enkla föll allt på plats.

img_2173

Recce för 2 riktigt hungriga, alt 4 halvhungriga.

  • 1 gul slarvigt hackad lök
  • 2 små finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad selleristav
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 burk kokosmjölk som tål uppkok
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 knippe finhackad koriander
  • 5 stora champinjoner
  • 1 tärnad sötpotatis
  • 1 röd paprika
  • 1 pkt hälsans kök filébitar eller annat, stekta i rapsolja
  • En nypa salt

Såhär gör du:

Stek lök, vitlök, ingefära, champinjoner och selleri mjuka i lite rapsolja. Häll i currypastan plus sambal och stek någon minut till. Gå i med kokosmjölken och reducera ner 10 minuter. Samtidigt kokar du upp buljongen tillsammans med sötpotatisen och när den är mjuk häll över i kokoskoket. Koka samman och precis innan servering i med paprikastavarna och de stekta filébitarna. Voila!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s