Risotto med smak av selleri och svamp

Risotto är världens tacksammaste rest-rätt. Går du efter någon form av grundrecept så kan du i princip tjoffa i precis det du gillar, eller har i kylen. Mega? Mega.
P1030023

Ingridienser:

Såhär gör du;

Skala och finhacka lök, vitlök, champinjoner, selleri och stek mjuka i en stekpanna. Tillsätt tomatpure och stek ett par minuter till.
Häll på riset och fräs till det ser lite glansigt ut, då går du i med vinet och låter det koka in i riset

Koka upp buljongen.

Späd riset med buljong i omgångar till riset är mjukt efter cirka 20 minuter. Häll i parmesanen och smöret och koka mjukt 3 minuter till.

Smaka av med salt och peppar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s