Tomatsoppa med mandel (vegan)

Rusket har tagit Stockholm med storm. Vinden viner och regnet smattrar mot mitt köksfönster. Det ÄR mysigt, men jag drömmer om solkysst asfalt ändå. Soppa är en fin grej när det blåser.

b0e43831f2095a0a882993645112e5c7

Ingredienser

  • 1 dl mandelflarn (rosta på hög värme i torr stekpanna)
  • 1 pkt romanticatomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpure
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 umamibuljong
  • 1/2 grönsakasbuljong
  • 1 näve basilika
  • 1 STOR näve parmesan
  • 1/2 pkt tomatkross
  • 1 dl havregrädde

Kryddor. Jag hade oregano, paprika, cayenne, salt, peppar.
Såhär gör du:

Sätt in tomaterna i ugn, 200 grader cirka 30 minuter. Stek lök o vitlök mjuk o fin och gå sedan i med tomatpure. Stek på nån minut innan du häller på vitvinsvinäger, buljong, tomatkross och kanske lite vatten.

Nu är tomaterna klara. Lägg allt i en mixer, mandel också. Men vänta med parmesanen och havregrädden.

Mixa loss. I med resterande o smaka av. Men du, du kan labba med kryddor som du vill. Gör den vegansk genom att ta bort ost tex. 687533edbbe28e71e9fc066f5a65b149

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s